Verslag 4: Versnellingsbak problemen: serviceteam aan de bak

Posted on Updated on

Donderdag 1 juli 2021 – rally dag 4:
Donderdag wordt er laat gestart: dat is ruim na 12.00 uur bij de pre-start. De service besluit om eens een dagje op de rallyproeven te gaan kijken. Bijna op bestemming voor toeschouwers gaat de telefoon. Versnellingsbak heeft geen 3e en 4e versnelling meer. De wedstrijdauto en het serviceteam haasten zich naar het bivak. Ondertussen stroomt het water met bakken uit de hemel. Dekzeil op de vloer wordt gekeerd, tenten goed gezet en de zijkanten gaan erin. Vervolgens maar vast materiaal verzamelen. Reserve versnellingsbak wordt opgezocht en de tussenbak eraf gehaald. Ook Pierre en Jan, van team Statz zijn inmiddels vanuit Nederland verschenen op het bivak. Dat komt goed uit! Bij aankomst van de Rav wordt er als een razende gewerkt en met de nodige hulp van de buren is dit in 2,5 uur geregeld.

In de tussentijd gaat Niek de navigator naar de rallyleiding om nieuwe start aan te vragen. Met een geschatte tijd van 15:00 uur mogen ze naar de start wanneer de auto zover is. Wanneer de auto bijna klaar is gaat Niek de navigator zitten. Elke seconde telt, Jan neemt ook plaats en ze gaan naar de 2e proef. Het zal rond 18:00 zijn wanneer de 2e proef van start gaat. Wat er achterblijft is een grote bende met poetsdoeken en gereedschap. Het is nu opruimen schoonmaken, eten en zorgen dat bij terugkomst alles klaar staat voor wederom onderhoud.

Het weer is erg wisselvallig met stevige buien. Rond de klok van 19:00 uur zijn Jan en Niek weer binnen en geven ze meteen een interview af (voor het filmpje van morgen!)

Filmpje van rally dag 3:

Geef een reactie