Verslag 3: veel afvallers & nachtrit

Posted on Updated on

Dinsdag 29 juni 2021 – rally dag 2 (vervolg):
Vandaag is wederom een dag met veel uitvallers in alle categorieën. Veel trucks die voorwiel ophangingen verspelen met veel bijkomende schades. Aandrijfassen die een carterpan plat slaan tegen de krukas van de motor. Wielen met complete stuurinrichting eraf alles bij elkaar is er veel teleurstelling te verwerken. De bergers hebben het heel druk, voor de nachtrit moeten alle gestrande voertuigen in het bivak staan. Zelfs als het donker is worden er nog voertuigen afgeleverd. Bergers zijn erg efficiënt, op een perceel voor het bivak worden de afgesleepte voertuigen geparkeerd. Daar af te halen door de eigenaar. 

Bij Team de Ruiter gaat alles nog steeds erg goed. Jan en Niek gebruiken de wachturen om wat slaapuren te maken die ze vannacht niet krijgen. Fred en Henk monteren de nachtrijverlichting op de Toyota RAV en dan zit het werk erop. Gezien er geslapen wordt in het kamp gaan Fred en Henk de buren helpen om de verlichting op de auto’s werkend en afgesteld te krijgen. Henk laat als ervaren schadehersteller zien hoe je ongeveer de verlichting goed kan zetten. Bekabeling wordt doorgemeten en verlichting wordt op groot licht mee geschakeld. 

Bekijk hier een filmpje van Jan en Niek met beelden en een interview van dag 2:

De nachtrit is niet het favoriete onderdeel maar rond 23:00 uur gaan Jan en Niek er vol goede moed aan beginnen.  Helaas hebben ze het niet volledig uit kunnen rijden. Herhaaldelijk stoppen en omleidingen door gestrande deelnemers maken het lastig waardoor de route niet meer wordt teruggevonden. Na een uur geven ze het op en komen terug naar het bivak en besluiten ook te gaan slapen.

Woensdag 30 juni 2021 – rally dag 3:
Woensdag wordt er 1 etappe gereden, bij het schrijven van dit bericht is dat nog gaande. Fred en Henny vertrekken om 10:30 naar GWDA Wielka om nieuw kampement te maken. Prachtige route in een bosrijke omgeving met meren waar je de tijd voor moet nemen 115 km is 2,5 uur rijden. Onderweg klein beetje wachttijd verloren, een Nederlandse karavaan met service vrachtwagens stond stil op een kleine weg met een klapband.

Het mooie weer laten we achter ons er is een weeralarm afgegeven via sms:

Alert! Warming! Sudden storms, strong winds, torrential rain en hail expected today and at night. Where possible stay indoors.

De luifels en de tenten blijven voorlopig binnen.

Van de eerste dagen zijn er ook nog 2 filmpjes gemaakt:

Geef een reactie