Verslag 1: Breslau Rally 2021

Posted on Updated on

Vrijdag 5 uur in de ochtend vertrekt Team de Ruiter richting Polen naar plaatsje Drawsko Pommerskie. Halverwege Duitsland voegt de nieuwe navigator Niek zich bij de karavaan, de reis verloopt voorspoedig 17:30 komen ze op het bivak aan.

Er is nog een ruime keus aan plaatsen, het is ruw militair oefenterrein waarbij het oppassen is voor schuttersputjes in het hoge gras. Jan die mist met achteruitrijden een put waardoor de camper niet meer zonder hulp van zijn plek komt. Jan Oosting, de buurman heeft zijn rallyauto al uitgeladen en is bereid te helpen. Met behulp van de bekende (beste) Schippers wordt Jan weer vlot getrokken. Grondgebied van de Hoeksche Waard wordt geclaimd met afzetlint om de aan en afrijdroute veilig te stellen.

Na het inrichten van het kampeerterrein wordt de verplichte administratieronde gemaakt, covid en healthcheck en een bezoek aan de fanshop!

Zaterdag 11:00 zijn Jan en Niek voor de technische keuring gegaan. De regels zijn in de jaren weinig veranderd het was deze keer dan ook in 1 keer goed. Voor de rust wel zo prettig. De vrije tijd wordt besteed aan kennis maken met deelnemers en bekijken van de voertuigen bij de overige deelnemers. In de avond gaat de BBQ aan en zorgt Henny ervoor dat er genoeg te eten is.

Zondag begint ook rustig en komen ze langzaam tot de ontdekking dat er rondom het plekje van de Hoeksche Waard inmiddels een enorm Bivak is gegroeid. ‘s-Middags om 15:30 wordt Fred bij de ingang van het bivak opgewacht door Henny en sluit hij zich als laatste aan bij het team waarmee het team compleet is. Om 20.00 uur begint de eerste briefing, Niek rapporteert het volgende:

Briefing maandag 1e wedstrijddag:

  • 9 uur auto in een Parc Fermee zetten, je ontvangt een startnummer en notities voor het routeboek waarvoor je dan +/- 3 uur hebt om die te verwerken.
  • Verwachte prestart zal +/- 12 uur zijn
  • Via verbindingsweg +/- 40 minuten rijden naar de werkelijke start.
  • Eerste etappe zal +/- 75 minuten duren. Aan het einde van de etappe terug naar het bivak om daar de 2e etappe in ontvangst te nemen die ook 75 minuten zal duren.
  • Er is nog rusttijd enz wat de planning erg rekbaar maakt. We zullen zien wat er van terecht gaat komen.

Maandagochtend, rally dag 1:

Het eerste ontbijt wordt door de organisatie verzorgd. De mensen die daar verantwoordelijk voor zijn moeten duidelijk nog in een ritme komen. Fred en Henk trekken erop uit om brandstof te halen met het onverharde pad van +/- 2 is dat al gauw een klus van anderhalf uur. Ze zijn op tijd terug om de eerste te zien vertrekken. Wordt vervolgd….

Volg ons LIVE:

Team de Ruiter heeft nummer 231 in de Car Open en is live te volgen via: https://live.geotraq.org/poland-2021/

Geef een antwoord