Real way to Dakar 10 de Finish dag

Posted on

Stage 13 (04-02-2023)

 

Rallydag 13
Stage 13 gaat van St. Louis naar Dakar, de laatste stage!

Na een biertje en viscurry-rijst bij de camping gaan slapen en lekker uitgeslapen.

De laatste etappe is 130 km over het strand. Vanaf 13.00 uur starten de motoren eerst per vijf en mogen de auto’s daarna elke minuut starten.

We starten zo laat omdat we moeten wachten op laag water. Het zand is zwaar, de banden worden op 0,8 bar gezet om niet te veel weg te zakken. De Buzz-Wagon had zijn banden minder afgelaten en heeft grote problemen om van de prestart naar de start te rijden. Uiteindelijk worden ze over de start heen geduwd en komen langzaam op eigen kracht op gang.

Het strand heeft hier en daar flinke hobbels en kuilen dus de snelheid moet er flink uit. Hele stukken strand zijn vrijwel leeg . Bij dorpen zijn speed limits ingesteld van 40km/uur, dat is wel fijn want hierdoor kunnen we ook genieten van de lokale activiteiten van de mensen op het strand.

Vissersboten die met de hand het strand op worden getrokken, netten die worden gerepareerd, geiten, honden en katten die visresten opeten, kinderen die voetballen. Er wordt vis gesorteerd en verkocht; er is veel bedrijvigheid.

Bij Dakar is de finish en wordt iedereen met luid geklap bij de finish ontvangen. Iedereen die het gehaald heeft is blij. Er worden foto’s gemaakt en een groepsfoto.

Hierna naar de camping waar `s avonds een buffet is en de prijsuitreiking voor de race categorieën.

Pierre en Frank krijgen een tweede prijs uitgereikt voor de C2 klasse.

Mede dankzij de ondersteuning van het hele team: Henk de vrachtwagen bestuurder, Jan de technische man, Bert met Bart en Els, Fred met Jacco hebben alle drie de wagens het doel van deze rally gehaald: Dakar.

Geef een antwoord