Albanie rally 2024 team Statz Dag 1,2&3

Posted on Updated on

Goede morgen gisteren een redelijk relaxte dag gehad Pierre en Frank van der Voorden moesten pas om 13.18 uur starten en Rob en Robert van Pelt pas om 13.30 uur .
Een klein rondje van ongeveer 40 km van Qeparo naar Qeparo. Voor vertrek bakt Pierre nog pannenkoeken alles op het gemak . De stage is veel gravel en stenen dus wel opletten maar dat moet je zo wie zo in deze rally. Helaas rijdt Rob van pelt lek maar omdat het naar een klein rondje is kan hij wel naar de finish daar komt Robin hem ophalen het zit de familie van Pelt nog niet mee deze rally. Hij zegt gefeliciteerd Pierre je hebt nu 2 dagen van mij gewonnen maar dat gaat je de rest van de week niet meer lukken πŸ˜‚Jan van Prooijen duikt weer onder de auto voor controle geassisteerd door Chris Jansen maar alles is nog heel gelukkig. Chris controleert de banden en ziet toch wel wat kleine scheurtjes dus daar halen we de week niet meer mee uit . Naar voor nu is het nog prima.πŸ‘ Pierre en Chris vinden dat de auto het wel verdiend om even gewassen te worden . Als troost en bedankje voor geleende spullen doen ze de Suzuki van van Pelt ook maar even te wassen. De mannen van pelt konden dat wel waarderen. Dan ziet Frank van der voorden dat er bij de results bij Pierre en Frank een DNF staat dat klopt niet dus gaan de mannen even naar de race controle om verhaal te halen. Wat is er gebeurd bij de start was het erg rommelig en de Albanees parkeert hier gewoon midden op de weg overal waar kan of niet kan. Bij de start werden ze om een benzine pomp heen gestuurd maar doordat die Albanees in de weg stond gingen Pierre en Frank al door de start en het electronisch systeem dacht dus dat nummer 382 al gestart was . Daarna zijn ze door de starter gewoon handmatig genoteerd als gestart en ook handmatig gefinished dus dat moest even aangepast worden . Gelukkig is het allemaal goed gekomen ze komen binnen op een 27e plaats met een tijd van 48 minuten dus goed gedaan mannen .Β  Vandaag gaan we weer verhuizen het wordt dus weer een lange dag . Het ontbijt is vanacht al op onze kamer gebracht zodat ook de deelnemers die vroeg weg moeten wat te eten hebben voor vertrek . Wordt vervolgd dus.

Vandaag 3 SS gereden. Het waren weer zeer afwisselende routes (in totaal 265 km) Wij zijn 8.40 gestart en kwart voor vijf klaar. Helaas een keer een band lek lek gereden. Verder alles goed gegaan.
Team vanPelt geen problemen gehad en ook een mooie rijdag gehad.
Onderweg zou de route door een steengroeve gaan, alleen was de baas er niet blij mee en blokkeerde de ingang waardoor we wat moesten puzzelen om toch bij de finish te kunnen komen van stage 2.

Goede morgen gisteren was een hele lange dag we moesten weer verhuizen zou ongeveer 149 km zijn we vertrokken om 8.40 uur Pierre zijn start tijd en waren 17.15 uur in het nieuwe bivak wij staan daar te tanken bij de benzinepomp en zien Pierre voorbij rijden dus diesels er ook al terwijl hij veel meer km moest rijden en dan nog Off road ook dus goed gegaan weer alleen 1 lekke band want er waren veel stenen en na de service zag Jan de monteur dat er iets afgebroken was bij de ophanging van de koppeling dus die zijn tot 1 uur vannacht bezig geweest om dat te repareren ik ben met een taxi heen en weer gereden om pizza te brengen wij gingen zelf pas om 22.00 uur eten vandaag een klein rondje komen op de zelfde plek terug ongeveer 230 km wel technisch moeilijke proef wordt er gezegd we gaan het weer zien groetjes 😘

Geef een reactie