Dag 5: de finish in zicht!

Posted on Updated on

De laatste dag is aangebroken. In principe konden we ‘uitslapen’, maar omdat er om 8:30 uur ‘s morgens nog een briefing was, besloten we om toch vroeg op te staan, om alvast wat spullen op te ruimen voor het vertrek.

Starttijd van team Statz 11.56 uur en dit keer maar 13 kilometer van het bivak, we besloten te gaan kijken bij de start, tevens finish.

De proef bedroeg 150 kilometer, door militair terrein en bos en was zeker nog geen gelopen race.

Er waren veel roadbook wijzingen, dus de skills van de navigators werden op de proef gesteld. Door alle deelnemers zijn hier en daar aardig wat navigatiefoutjes gemaakt, wat voor team Statz misschien wel gunstig bleek. Nadat de teams zijn gestart keert de rest terug naar het bivak om verder op te ruimen en om 2 uur later weer terug naar de finish te gaan. Jan van Prooijen fungeert daar als vlaggenist en zwaait de finishvlag, bij gebrek aan iemand van de organisatie. Rob van Pelt komt toch nog 7 minuten eerder binnen dan Pierre en Miranda. De teams hebben hem weer uitgereden!

20 minuten later volgt de prijsuitreiking, heel sober vanwege de Corona maatregelen. Moe maar voldaan keren we terug naar het bivak en proosten we op de finish. Het was een goede rally met prachtig weer!

Omdat er geen eindfeest is, gaan de meeste deelnemers al richting huis, zo ook familie Van Pelt. Team Statz eet nog wat en maakt een gezellig kampvuur. Hopelijk een rustige nacht en uitgerust richting Nederland de volgende dag.

Team Statz heeft een mooie 10e plek bemachtigd en team Van Pelt eindigt op plek 21.

Geef een antwoord