Breslau 2019 #5: Verplaatsing bivak en stoffige nachtrit

Posted on

  

Donderdag 4 juli:

Vandaag werd er om 7:00 uur opgestaan en om 8:00 uur ontbeten, om vervolgens alles in te pakken en 80 kilometer te gaan verplaatsen. Het bleek een rit van 1,5 uur te zijn, door de dorpen, maar alvast gelukkig wel richting huis. Bij het nieuwe bivak was het geduld hebben om erop te komen, vervolgens heel vele manouvreren, steken en draaien om alles weer op zijn plek te krijgen. Het bivak was ons wel vertrouwd, want hier hebben we gestaan tijdens een eerdere deelname aan Breslau rally.

Om 15:00 uur vertrekken de rijders voor de eerste etappe. De achterblijvers gaan uitrusten, voorslapen en bijpraten. De middagetappe is voor beiden goed verlopen, al was het geen koffie ritje! Veel aanwijzingen in het roadbook, hard werken voor zowel navigator als rijder. Het terrein was een militair oefenterrein waar grote snelheden behaald konden worden. Ook veel bos, met verborgen paden en een heel lang bonken pad met grote kuilen, waar men van het gas af moest om niet op de neus te landen na iedere jump. Na 180 kilomter reden de auto’s eindelijk onder de finishboog door en met korte verbinding naar het bivak.

 

Na de middagetappe komt er een moment voor service en om de wagens voor te bereiden op de nachtrit. De nachtverlichting wordt last-minute aangebracht en aangesloten. De reden hiervoor is dat de verlichting een redelijke kans heeft om te sneuvelen tijdens de proeven. Bij de auto van Jan komen er nog een spanningzoeker en soldeerbout aan te pas. In verband met een kortsluiting eerder, blijkt de nachtverlichting niet meer te werken.

   

De nachtrit start om 23:30 uur, wanneer het aarde donker is. De nachtverlichting werkte niet altijd, in het voordeel met het stof. de paden waren moeilijk te vinden en er wordt ook niet al te hard gereden. Sommige teams besluiten ergens achteraan tesluiten en zo kregen Jan en Martijn een buggy aan de achterbumper, die hen volgde tot aan de finish. Uiteindelijk komen ze na 2 uur nachtzicht weer terug op het bivak. Er wordt nog even nagepraat en dan gaat het licht uit.

Geef een antwoord