Breslau 2019 #3: Mooie hobbelpaden en veel boomwortels

Posted on

Dinsdag 2 juli:

De wekker stond om 7:00 en om 7:30 zat iedereen aan het ontbijt. Het weer is inmiddels rigoureus omgeslagen, de temperatuur is ruim 15 graden gezakt, naar maar 16 graden, er staat wind en er valt af en toe een spat regen.

Het serviceteam besloot naar een kijkpunt te gaan. Dat kijkpunt bleek ook een stuk offroad te zijn, dus dat duurde wat langer. Toen ze op de plek van bestemming aan kwamen, waren team de Ruiter en team Statz helaas al voorbij. Op naar het volgende kijkpunt. Daar konden ze nog net een glimp opvangen van team de Ruiter. Toen ze terug kwamen bij het bivak zat team Statz al op hen te wachten.

De rally van vandaag, bestond uit 2 delen. Het eerste deel was zo’n 130 kilometer, inhalen was lastig omdat het vrij smal was. Als je dan iemand wilde inhalen vanwege het stofhappen, dan lukte dat nagenoeg niet. Door het stofhappen moest je dan weer wat afzakken, want er kort achter rijden is te gevaarlijk.

Het tweede deel was zo’n 30 kilometer en bestond uit grote lussen, over tankbanen. Heerlijk crossen met al het vermogen! Erg leuk om te doen.

Verder waren het mooie hobbelpaden door de Poolse bossen met mooie bochten en stukken stijl naar beneden. De boomwortels zorgden voor een hoop herrie in de auto (takketakketak) omdat we daar natuurlijk met grote snelheden overheen reden.

Beide teams hebben weer lekker gereden! Naast ons in het bivak staat Rob van Pelt met zijn zoon als navigator. Rob is een oud gediende in de rally wereld, een eche dakar hero! Iedereen komt gezellig een praatje maken.

Geef een reactie