Breslau 2019 #2: Een prima eerste rally dag!

Posted on

Maandag 1 juli:

Dag 1 van de rally brak aan, iedereen was lekker op tijd wakker. Na 8:00 uur gezamenlijk naar het ontbijt en het lunchpakket opgehaald. De mannen deden de laatste (mentale) voorbereidingen en de spanning was duidelijk te voelen! De rally begon met een showstart in een dorpje nabij, wat meteen een leuk aanmoedigingspunt was voor kijkers. Team Statz en Team de Ruiter vertrokken met de rally auto’s van het bivak en het serviceteam volgde iets later richting de showstart om te gaan kijken. Helaas bleek er iets niet helemaal goed te zijn gegaan met het invoeren van de coördinaten, want het serviceteam kwam bij een paintball locatie, 50 kilometer verder op uit. Helaas, niet kijken dus. Dan maar boodschappen doen en tanken, dat moet ook gebeuren. Vervolgens ging het service team terug naar het bivak en werd er door Fred hamburgers en saté gebakken. Tijdens het eten kwam er een oude ambulance het terein op rijden, deze kwam meteen vast te staan en kon geen kant meer op. Fred sprong in zijn auto en trok de ambulance eruit.

De temperaturen zijn gelukkig wat gezakt in kamp Polen en er viel zelfs een spatje regen. Inmiddels is het einde middag en zijn team Statz en team de Ruiter weer binnen. Het is een luxe voor de monteurs dat er bij dag- en schemerlicht gewerkt kan worden. Na kort overleg tussen monteurs en rijders, gaan ze aan de slag.

  

Team de Ruiter had electrische pech en heeft daardoor even stil gestaan. De noodstopschakelaar van de motor was defect gegaan tijdens het rijden, waardoor de auto abrupt stopte. Navigator Martijn is gelukkig handig met draadjes en heeft e.e.a. aangepast onderweg. Dit moest worden omgezet naar een definitief herstel. Na verdere inspectie bleek de tunnel van de koelfan los te bungelen. Dit was al vaker gebeurd en er was geen bevestigingsoog meer te bekennen. Samen met een onbereikbare lekkende olienippel, werd dit een knutselproject voor Fred. Henk heeft de standaardlijst met checks afgewerkt en merkte op dat de remblokken behoorlijk waren gesleten op dit terrein. De monteurs waren klaar om 23:00 uur en gingen met een volle buik naar bed. Al met al een prima eerste rally dag.

Team Statz heeft ook lekker gereden op de eerste dag! Helaas ook wat tijd verloren omdat zij vast hebben gestaan. De middensper schakelde niet in. Ze stonden midden in het bos, dus navigator Miranda is het bos ingerend, opzoek naar hulp. Gelukkig waren daar behulpzame Fransen die hen er wel uit wilden lieren. Zo konden ze hun pad vervolgen. Bij terugkomst op het bivak is de auto nagelopen. Er is vooral heel veel stof geblazen! De koplampen zijn vervangen en er is een algemene check gedaan. Gelukkig geen grote gebreken, dus ook de monteurs konden op tijd gaan slapen.

Geef een reactie