Breslau 2019 deel 1: Aanbeland in Polen voor de Breslau Rally

Posted on

Zoals je van ons gewend bent volgen er elke dag weer verslagen van onze avonturen in Polen tijdens de 5-daagse Breslau Rally.

Team Statz vertrok vanuit ‘s-Gravendeel op donderdagavond 27 juni richting Polen, met service truck en caravan. Na een hele nacht doortuffen komen zij rond 11:00 uur aan op de lege vlakte wat het bivak gaat worden. Ze zijn niet eens de eerste! Gelukkig is er nog voldoende keus en kunnen zij een mooi plek afzetten voor Offroad Rally Team Hoeksche Waard.

Team de Ruiter vertrok vanuit Zuid-BeijerlandĀ  op vrijdagochtend 28 juni om 05:00 uur, met service bus & aanhanger, camper en caravan. De reis verliep best voorspoedig en zij komen om 19:30 uur aan op het zelfde bivak als Team Statz, waar ze bij de ingang onthaalt worden door Pierre.

Zaterdag 29 juni 2019:
Na een nachtje heerlijk te hebben geslapen is het zaterdag tijd voor een ontbijtje in de zon. ’s Middags is het tijd voor de administratieve check van alle papieren en de technische keuring van de rally auto’s. Tijdens de keuring wordt gecheckt of de auto’s aan alle veiligheidseisen voldoen. Als zij de keuring doorkomen mogen ze deelnemen aan de rally! Voor onze teams is dit nog nooit een probleem geweest.

De startnummers zijn bekend: 212 voor Team Statz & 217 voor Team de Ruiter. Komende week zijn zij LIVE te volgen via de GPS track. Wanneer de GPS website in de lucht is, zullen wij de link doorsturen!

Ondertussen zijn ook monteur Fred en navigator Miranda vrijdagavond vertrokken en op zaterdag 29 juni halverwege middag aangekomen. Het team is nu compleet met 13 personen. Dat is toch altijd weer fijn! Er is nog voldoende tijd om te acclimatiseren.

De rest van de middag wordt dus besteed aan ‘werkoverleg’, stickers plakken op alle voertuigen en een bezoek aan het lokale Poolse winkeltje door de dames. De avond valt en het team gaat eten bij de lokale ‘Beachclub’ in de buurt. Het personeel van de beachclub raakte in de stress van zo’n grote groep en ook het bestek leek halverwege op te zijn. Toch ook weer een ervaring, als de helft van de tafel te eten krijgt van plastic bordjes. Gelukkig zijn we wel wat gewend. Al met al smaakte het eten goed!

 

Zondag 30 juni:
Het zonnetje stond weer vroeg aan de hemel en ook in Polen waren er tropische temperaturen. De Oosterijkse buren hebben een goede geluidsinstallatie meegenomen en wekten ons al vroeg met ‘Gutenmorgen Sonnenschein’. Er zijn ergere dingen in het leven… Vandaag maar rustig aan. Nog een beetje acclimatiseren, rondje over het bivak, laatste dingen aan de rally auto’s, dutje doen, koffie drinken en lekker ontspannen en genieten. Het kwik loopt op tot 37 (!!) graden celsius, het is zelfs zo warm dat Fred lashandschoenen aantrekt om de motorkap te lichten. Nog een stapje langzamer Het is tenslotte ook een soort vakantie.

In de middag gingen Pierre, Lely, Henny en Martijn voor een frisse duik in het naastgelegen meer, terwijl de rest van de crew onder de auto van mede-lander Nick Schulte ligt (ken je hem nog, onze inval-navigator tijdens de Balkan Rally in Bulgarije?!). Nick was met de bivak-auto (dus niet de rally auto) iets te enthousiast gaan crossen. ’s Avonds wordt er gezellig ge-BBQt met het team en volgt er om 21:30 uur de eerste briefing, waarna eindelijk het roadbook wordt uitgedeeld. Dat wordt weer een latertje….

Geef een reactie