Balkan Rally 2018 #7: laatste verhuizing bivak & top rit achter de rug

Posted on

Donderdag 20 september 2018: de dag van de verhuizing naar het eindstation! De wekker stond om 7:15 uur. Weer vroeg op stap voor 500 km marathon etappe, rond 8:45 stond het vertrek gepland. Het serviceteam hoefde vandaag maar 130 kilometer, appeltje eitje, dachten ze. Maar het viel toch nog tegen, de route lag door de bergen en de wegen waren slecht. Vlak voor vertrek kwam er nog een Fransman om hulp vragen, dus hebben ze nog even geholpen met starten zodat hij ook kon vertrekken. Aan zijn accu te zien was deze al niet best voor hij uit Frankrijk naar Bulgarije vertrok.

Na vertrek is het serviceteam nog even langs de supermarkt geweest om de voorraad aan te vullen. Om 13:00 uur kwamen ze eindelijk aan in nieuwe en laatste bivak. Een fijne, vlakke plek vinden was lastig, alle goede plekken waren vergeven. Nadat ze toch een plekje veroverd hadden, gingen ze eerst lunchen.

De jongens van het serviceteam gingen nog even bij de zee kijken. Na korte tijd kwamen ze terug op het bivak met een nat pak en natte werkschoenen. Ze hadden zich verkeken op de hoge golven.

Rond 20:00 uur kwamen Pierre en Miranda binnen, het serviceteam kon meteen aan de slag want ze hadden al gegeten. Het wordt een beetje eentonig, maar er waren weer geen grote dingen kapot aan de auto. De rit van deze dag bestond uit vier proeven, ieder van 60-66 kilometer. Vooral de eerste proef was heel leuk en bevatte elementen zoals water, modder, stenen en keien. De overige drie proeven waren weer alleen maar hobbelen. De schokdempers en wielen kregen zoveel te voorduren, dat Pierre weer dacht ‘Hoe kan het nog heel zijn?’. Tot nu toe gaat het lekker met rijden. Ze zijn zo min mogelijk de auto uitgeweest, omdat ze wilden opschieten zodat ze niet teveel in het donker zouden rijden. Gelukkig net bij donker worden binnen. De servicemannen hebben hun werk gedaan en daarna deden ze met z’n allen nog een biertje. Rond middernacht het mandje in.

In het algemeen klassement staat team Statz nu op plek 11!

Vandaag, vrijdag de op één na laatste dag, weer met frisse moed op naar de laatste loodjes! De rit heeft toch wel weer 300 kilometer, bestaande uit 3 proeven. Vanochtend werd bekend dat er wat wijzigingen zijn in het roadbook. Het schijnt vandaag heel smal te worden onderweg.

De servicemonteurs mogen vandaag met andere Nederlanders meerijden om bij viewpoints te kijken. De sfeer in het bivak is heel gemoedelijk en gezellig, iedereen maakt een praatje!

 

Geef een antwoord