Balkan Rally 2018 #8: Mooie 11e plek voor team Statz!

Posted on

22 september 2018: De op één na laatste rally dag. Vandaag start het team om 12:00 uur en er zijn heel wat aanpassingen in het road book. Pierre en Miranda hoopten voor het donker weer binnen te zijn. De start zou 1,5 km van het bivak vandaan zijn, het serviceteam was gaan lopen om een glimp op te vangen van de start. Ze kwamen uit in een bos, waar ze een heel stuk omhoog moesten lopen, dus dat viel een beetje tegen. Tom en Lennart sprongen in het bakkie van de auto van Pierre en Lely en Jan omgedraaid terug naar het bivak.

Tom en Lennart kwamen pas om 14:00 uur weer terug op het bivak. ’s Middags wilden ze een duik nemen in de zee, maar die bleek toch wat kouder dan gedacht.

De GPS track was helaas slecht te volgen in het bivak, maar vanuit Nederland werd doorgeseint dat Pierre en Miranda gefinished waren. Het serviceteam ging op tijd eten en Pierre en Miranda kwamen al vrij snel binnen, bij het aftanken hadden ze meteen de auto afgespoten, dus de monteurs hadden een schone werkplek. De eerste proef was leuk om te rijden en ging ook super goed, tweede proef liep niet zo lekker en was minder leuk. Uiteindelijk toch met een mooie tijd gefinished.

’s Avonds in het restaurant stond er een stevig muziekje op. Tom vroeg voor de grap aan de barmedewerkers of ze het bandje hadden verwisseld met die van de sportschool. Het barpersoneel begreep het niet en riep daarom de manager erbij. Die begreep het ‘grapje’ ook niet. Dus het blijft een mysterie.

Tijdens de servicebeurt bleek dat er één kruiskoppeling kapot was, maar dit was makkelijk te verhelpen. Ook de Terratrip kreeg een aanpassing, want deze functioneerde niet goed. Verder geen bijzonderheden, dus er werd nog een drankje gedronken en vervolgens lekker op tijd naar bed voor de finale dag.

Zaterdag 23 september 2018: De laatste dag! Er werd op tijd ontbeten. Om 10:30 uur gingen de motoren als eerste van start. Het serviceteam ging kijken bij de start en bij een andere Nederlandse motorrijder bleek de GPS track niet te werken toen hij aan de start stond. Onze servicemonteurs snelden terug naar het bivak om wat gereedschap te halen, ze keken er even naar en het bleek een kapotte zekering te zijn. Probleem verholpen en de motorrrijder kon alsnog starten 10 minuten later.

Rond 14:30 uur ging het serviceteam alvast de spullen opruimen, de tent er afhalen, etc. vervolgens richting het strand voor de finish, wat natuurlijk altijd een spektakel is om te zien. Helaas had de GPS track weer vertraging in Bulgarije, waarder het lastig was om Pierre en Miranda te volgen. Vanuit Nederland kreeg het serviceteam een seintje dat Pierre achter 2 andere auto’s zou zitten, vlak voor de finish, eerst even wachten tot ze de andere auto’s zagen dus. Toen verscheen Pierre toch plotseling al aan de finish, bleek dat de andere 2 auto’s vast stonden. Dat was dus snel de telefoon een camera pakken, om alsnog het moment vast te leggen.

Na de finish werd de auto nog op het strand gereden voor wat moie foto’s en werd er nog even naar de vrachtwagens gekeken. Een vrachtwagen had een lekke band en kwam heel langzaam en moeizaam door het zand de finish over. De allerlaatste rally auto, kwam met veel zwarte rook de finish over, met een side-by-side aan het sleeptouw. Ze hadden elkaar geholpen om toch allebei te kunnen finishen.

Vervolgens was het tijd om te douchen en op te frissen voor de prijsuitreiking. Hier was de sfeer gezellig en ging het feestje nog tot in de late uurtjes door. Maar niet voor team Statz, want zij moesten de volgende ochtend vroeg op. De auto werd in de truck gereden en de truckers vertrokken weer richting Nederland. Het vliegteam pakte de bus om 9:15 uur richting het vliegveld. Miranda gaf op het vliegveld nog even een interview af aan het Algemeen Dagblad en uiteindelijk kwamen ze een paar uur daarna aan op vliegveld Eindhoven, waar iedereen weer zijn eigen weg vervolgde.

Het was weer een fantastisch avontuur! Onwijs bedankt voor alle steun vanuit Nederland. Uiteindelijk is team Statz geëindigt op een mooie 11e plek! Toch weer een paar plekken hoger dan vorige jaar!

 

 

Geef een antwoord