Balkan Rally 2018 #6: heftig rally pad & lekke band

Posted on Updated on

Woensdag 19 september 2018, gisteren stond team Statz op nummer 11 in het algemeen klassement en op nummer 2 van de Nederlanders! De top 10 komt steeds dichterbij. Vanmorgen deed het team lekker rustig aan, want vandaag  hoefden zij niet super vroeg te starten. Althans volgens indicatie, want de starttijd was nog niet bekend de avond ervoor.

Er zou vandaag een lange proef zijn, maar deze werd iets gewijzigd en in drie delen gedeeld. De officiele tijd die er voor stond was 8 uur, maar vanwege de wijzigingen was het maximaal aantal uren nog niet bekend. De eerste proef zou zwaar zijn, de tweede gemiddeld en de derde leuk. Fijn dat ze het leukste voor het laatst bewaren! Uiteindelijk kwam Pierre rond 17:15 uur binnen, Lennart en Tom lagen nog op het strand en moesten zich haasten naar het bivak. Vandaag had hij een band lek gereden en deze heeft hij onderweg moeten wisselen. Erg jammer, want gisteren was er een nieuwe ondergelegd. Dit kostte hem een half uur tijdens de rally. Bij terugkomst op het bivak ging de servicemonteur direct naar de bandenboer, die zoals altijd weer bij de douches stond. Ook dit keer was de klus zo geklaard, dus ze konden meteen aan de gang. Bij de servicebeurt kwamen ze erachter dat bij de panhardstang de bussen kapot waren. Gelukkig had Pierre deze bij zich en konden ze direct vervangen worden. Voor de rest zijn er gene gekke schades ontdekt.

De proeven bestonden uit gevaarlijke, smalle paden, veel grote keien en er wordt door iedereen hard gereden. Dit drijft het competitiegevoel lekker op. Morgen staat er weer een verhuizing en een rit van 500 kilometer op de planning!

 

Geef een antwoord