Balkan Rally 2018 #2: Zwaarste eerste rit ooit, maar toch als 12e gefinished

Posted on Updated on

Rally dag 1 zit er op. Team Statz heeft een prachtige 12e plek behaald in het klassement! Ondanks dat ze de proef als super zwaar en in bijna extreme omstandigheden, ervaren hebben, zijn ze toch nog bijna in de top 10 gekomen. Het parcours, gelegen in de bergen, was erg ruig met veel diepe geulen en rotsen. Het team heeft wel een stuk of 20 keer dwars gestaan.

Ongeveer 20 kilometer voor de finish merkte Pierre dat het stuur los zat. Niet gek, door al het bonken en schudden. Auto aan de kant en opzoek naar een imbussleutel. Helaas had Pierre geen passende imbussleutel bij, dus heeft hij het met een kruisschroevendraaier en veel geweld toch voor elkaar gekregen om het stuur weer vast te zetten.

Ondertussen in het bivak werd er gerust en vol bewondering gekeken naar het Bulgaarse ambacht  houtsnijden met een kettingzaag.

 

De monteurs konden dan ook niet wachten op het moment dat team Statz de finish bereikte. Gelukkig duurde het niet lang meer en was in Nederland eerder bekend (via de GPS tracking) dat de Toyota binnen kwam.

De auto werd geserviced, alle bouten werden stevig aangedraaid en de panhardstang werd voor de zekerheid vervangen. Op naar dag 2 met een verplaatsing van het bivak!

 

Geef een reactie