Balkan Rally 2018 #1: aankomst in bivak & technische keuring

Posted on

Na een lange reis van 4 dagen, kwamen donderdag ‘de truckers’ om 18.00 uur eindelijk aan in het bivak. De planning was om eerder aan te komen, maar de wegen in het binnenland waren dusdanig slecht met hier en daar omleidingen. Bij de vliegers liep het op rolletjes. Toen zij aankwamen in Sofia, stonden er al chauffeurs te wachten met bordjes ‘Balkan Offroad’, die hen naar het bivak brachten. Deze chauffeurs dachten zelf dat ze ook mee deden aan een rally op tijd, want ze hadden flink de voet op het pedaal. Dit was een avontuur opzich met de slechte wegen, in de bergen en in het donker.

Rond 21:30 uur was het hele team compleet en was het al pikkedonker. Gezamelijk is er nog een borreltje gedaan voor het slapen gaan en toen ging iedereen lekker op tijd naar het mandje. Helaas dachten de achterburen daar anders over. Kennelijk waren ze minder moe, ging de muziek aan en werd er luidkeels mee gezongen. Ook bleek het ’s nachts een stuk kouder dan verwacht in bergen.

Vrijdagmorgen heeft het team lekker op tijd ontbeten met de afbakbroodjes van Lely. Voordat de drukte begon konden Pierre en Miranda naar de administratieve check en de EHBO cursus. Ondertussen plakten de monteurs de stickers op de auto. Toen alle stickers op de juiste plek zaten, gingen zij door naar de technische keuring. Alles liep op rolletjes en ze kwamen zo door de keuring heen.

Met Googlemaps werd gezocht naar een tankstation in buurt zodat de auto afgetankt kon worden. Na de lunch werd de auto start klaar gemaakt en was het tijd om te relaxen. ’s Avonds was er een goed verzorgd buffet in het hotel, alles maakte prima, dit gaf goede hoop voor de rest van de week!.

Bedtijd! Dit keer waren de buren stil, maar was het de aggregaat die roet in het eten gooide. Zou dit door de Bulgaarse benzine komen?

De nachtrust was niet verlopen zo als gepland en het was weer vroeg dag in het bivak. Om 8:00 uur kon het road book gehaald worden en om 9:00 uur was de briefing. Daarna nog even wachten voor de start.

Om stipt 12:27 is Team Statz vandaag vertrokken. De monteurs rommelen momenteel wat in het bivak en rusten uit. Ondertussen wordt ter plaatse via de LIVE tracking het team op de voet gevolgd, zowel in Bulgarije als in Nederland. Morgen (zondag) is het alweer tijd om te vertrekken naar het volgende bivak.

Live tracking 217: https://live.geotraq.org/balkan-2018/

Geef een antwoord