Balkan Rally 2018 #3: Verhuizen van bivak & rit met veel variaties

Posted on Updated on

Tijdens nacht 2 werd dan echt duidelijk dat de aggregaat niet van Bulgaarse benzine houdt. Twee nachten op rij haperen, dat is geen toeval en bovendien erg slecht voor de nachtrust van kamp Hoeksche Waard. Onderweg gestopt bij een Shellpomp waar ze V-Power verkochten. Kijken of de aggregaat hier blijer van wordt.

Na alles ingepakt te hebben en de start van Team Statz, kon het service team beginnen aan de rit van 167 kilometer naar het volgende bivak. Ze hebben over de eerste 20 kilometer wel een paar uur gedaan, zo slecht dat de weg was. De vrachtwagen kon op sommige stukken alleen maar stapvoets rijden, het leek wel een rally terrein. Het laatste stuk was gelukkig Bulgaarse snelweg, dus konden zij lekker tijd inhalen. Uiteindelijk kwamen zij toch nog redelijk op tijd in het bivak aan om een goed plekje te kunnen bemachtigen. Iedereen had natuurlijk last van het slechte wegdek.

Op het nieuwe bivak was het warmer dan 30 graden, zonder beschutting. Eerst opbouwen in de bloedhitte en daarna relaxen en verkennen. En natuurlijk afwachten tot Pierre en Miranda terugkwamen. Het bivak blijkt gelegen bij een prachtig luxe resort met een spa. Misschien is er nog even tijd voor ontspanning?

Het serviceteam besluit zo vroeg mogelijk te gaan eten. Als ze net aan tafel zitten staan opeens Pierre en Miranda in de eetzaal. Gezellig met het hele team eten.

Daarna gingen de servicemonteurs aan het werk, ze vonden geen grote mankementen aan de auto.

Dag 2 was een rally met ups en downs. Vooral snel, de ene proef was geweldig en kreeg cijfer 9 en de andere proef was zwaar en kreeg cijfer 3. De laatste proef was erg tricky vanwege het hoge gras. Al met al een lange dag met veel variaties en zeker geslaagd voor Team Statz!

Geef een antwoord