Verslag van de Rally Jean de La Fontaine 2018

Posted on Updated on

Afgelopen weekend vond de Jean de La Fontaine in Soissons, Frankrijk plaats. Team Statz kijkt terug op een spectaculaire rally, met een prachtig eind resultaat!

Team Statz is donderdag vertrokken naar Soissons. Dit keer waren Pierre Statz, navigator Miranda van der Zalm en monteur Jan van Prooijen met zijn drieeën om de klus te klaren.

Op vrijdag was de technische keuring, zoals altijd, de dag voor de start van de rally. De auto werd met vlag en wimpel gekeurd, dus dat was een makkie. Al het werk is dus niet voor niets geweest. Nu de rally nog.

Zaterdag brak de eerste rally dag aan. De rally bestond uit drie verschillende proeven die meerdere keren gereden werden en net als vorig jaar, steeds terug leidden bij het bivak voor een service. De eerste twee proeven waren vooral gericht op behendigheid en daarna kon er lekker gas gegeven worden. Pierre reed ongeveer gelijk op met twee andere rally auto’s waardoor het wedstrijdelement er goed in zat. Na de tweede proef werden er wat kleine reparaties aan de remmen gedaan en kon Pierre er weer tegen aan. Verder waren er geen bijzonderheden en kon Pierre, samen met Miranda alle proeven lekker uitrijden. Ook het navigeren is prima gegaan!

Zondag was het tijd voor de tweede en laatste rally dag, dit keer rondom een ander bivak. Het pad was glad en gevaarlijk, erg blubberig. Op sommige stukken kon flink gas gegeven worden, andere stukken moest Pierre vol in de ankers en uitkijken voor moerrassen, want daar wil je niet in terecht komen. Onderweg kwamen zij veel uitvallers tegen, auto’s op de kop of pech. Het schijnt dat ongeveer de helft van de deelnemers uitvalt bij deze rally. Al met al, mooie proeven en lastige stukken. Team Statz is zonder problemen gefinished!

Het resultaat mag er zijn. Ze zijn geëindigd als 2e Nederlander en als 21e in het algemeen klassement van de totaal 90 deelnemers. Alle aanpassingen en uren werk die in de auto zitten, zijn dus niet voor niets geweest!

Nu gaat team Statz aan de bak met servicen en de voorbereidingen op de Balkan rally in september!

Laat hieronder gerust een berichtje achter, dat vinden we leuk!

Geef een reactie