Verslag 10: Ronald Schoolderman en zijn team 4×4 centrum Ermelo winnen de Balkan Offroad Rally 2017

Posted on Updated on

Rally dag 8 – 23 september 2017

Tot de laatste meters wordt er gestreden in de rally. Met slechts enkele minuten verschil tussen de eerste twee, neem de Mercedes G van Stensky teveel risico’s en vliegt net voor de finish op het strand op zijn dak. De navigator houdt de deur dicht met zijn hand en zo weten ze te finishen. Een auto uit de extreme klasse staat op enkele meters voor de finish stil met een gat in het motorblok en een side-by-side die het mulle zand motorish ook niet meer aan kon, wordt door twee quads onder de boog door gesleept. Ronald Schoolderman en zijn team drinken een biertje op de overwinning. De altijd vriendelijke, maar gespannen mannen ogen nu een stuk relaxter. Gefeliciteerd namens Offroad Rally Team Hoeksche Waard!

Pierre en Miranda finishen heel relaxed zonder overdreven geweld of zwarte pluimen. De zware 6 cilinder voorin klinkt erg gezond en Pierre en Miranda zijn erg blij dat het allemaal gelukt is. Er zijn in de afgelopen week momenten geweest, dat niemand wist of de rally nog uitgereden kon worden.

Gisteren schreef de organisatie op hun website nog een stukje over de rally van gisteren: ‘Intense fight between two Toyota’s French Jeremy Rosieux and the Dutch Pierre Statz. ‘We raced together at least 40 kilometer. Those guys are really fast, we had to push to compete with them! But this is what makes a rally special. great tracks and the fun you have together.’

Jan heeft in de ochtend vernomen dat de situatie van Martijn juist verergerd is in plaats van beter geworden. Nick wordt weer opgehaald om als navigator mee te gaan en Martijn gaat met Natascha richting het ziekenhuis in Varna om een dokter te zien, wat uiteindelijk ook een belevenis op zich wordt.

De laatste dag zou eenvoudig zijn, maar niets blijkt minder waar. Jan krijgt halverwege de rally een lekke radiateur. Dit zal toch niet waar zijn, met nog maar 16 wedstrijd kilometers te gaan?! Gelukkig schiet team Harry Oosting racing te hulp en lappen ze de radiateur met 2k plamuur. Tijdens de verbindingsroute van 45 minuten blijft alles droog en gaat Jan de grande finale over het strand wagen. Jan komt als één van de laatsten over de streep. De RAV is ooit gebouwd voor de woestijn en oooh wat gaat hij hard. Gegil van de turbo komt overal bovenuit, wat een heerlijk geluid.

 

 

 

Na afloop drinken we met elkaar een biertje en vertrekt Frenk met de iveco bus en rally auto op de aanhanger richting Nederland. De rest van Offroad Rally Team Hoeksche Waard gaat naar de prijsuitreiking. Door de drukte bij de door de organisatie afgehuurde strandtent, besluiten we te gaan eten bij de strandtent ernaast, waar genoeg ruimte en rust is, voor nog geen €10 per persoon eten we een heerlijk voor en nagerecht inclusief welverdiende drankjes. Daarna terug naar de strandtent ernaast voor de prijsuitreiking. Een aantal keer galmt het Nederlandse volkslied door de speakers voor de Nederlandse teams in de andere klassen die de eerste plek behaald hebben! Het feestje gaat nog door tot in de late uurtjes, maar wij houden het na de prijsuitreiking voor gezien. De volgende ochtend gaat de wekker om 5:30 uur voor vertrek richting het vliegveld, de servicewagens van het team vertrekken ook al vroeg richting Nederland…

 

BEDANKT VOOR HET STEUNEN VAN ONS TEAM!
De bemoedigende berichtjes en de belangstelling hebben ons goed gedaan in Bulgarije!

Jan en Pierre willen in het bijzonder het serviceteam: Lange Jan, Harry, Fred, Henk, Lely, Henny en Natascha bedanken voor hun onuitputtelijke inzet en steun, niet alleen de afgelopen twee weken, maar ook daarvoor. Zeker niet te vergeten de cruciale rol van de navigators Miranda en Martijn voor het wijzen van de juiste weg. Ook bedanken wij in het bijzonder het team van Harry Oosting Racing voor hun extra hulp en het uitlenen van monteur Nick als navigator aan team de Ruiter tijdens de laatste twee legs. Niels en Sasja, bedankt voor de prachtige foto’s en het sparren over de voorbereiding op en tijdens de rally.

De uitslag van de Balkan Offroad Rally 2017

Tot slot, de uitslag: Team Statz heeft een mooie 18e plek behaald in het Cross Country Open klassement. Team de Ruiter moet het doen met de 30e plek in dit klassement.

Dit was voorlopig het laatste verslag. We gaan nu de balans opmaken en nagenieten!

 

Geef een antwoord