Update voor onze rally vrienden (juni 2020)

Posted on

Het is al weer even geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben. Ook het rally seizoen is geraakt door de COVID-19 crisis, alle rally wedstrijden zijn afgelast of verplaatst.

Maar, team Statz en team de Ruiter hebben de eerste helft van 2020 niet stilgezeten.

Team Statz is voornemens om de Breslau Rally in Polen te gaan rijden. Deze vindt plaats half september dit jaar. Ook staat ‘The real way to Dakar’ op de planning voor begin 2021.

Team de Ruiter komt in 2020 niet meer in actie en gaat de pijlen richten op 2021.

Team Statz heeft de rally auto verder geprepareerd. Het uitlaatsysteem is vergroot waardoor het koppel aanzienlijk verhoogd is. Jan heeft de vooras gericht en een nieuwe hub gelast, zodat deze beter bestand is tegen stenen en diepe gaten waar wij met een hoge snelheid doorheen jakkeren. Er zijn nieuwe dorpels in de body gelast zodat er een krik onder gezet kan worden zonder dat er schade onstaat. Dit draagt er aan bij dat er sneller een lekke band gewisseld kan worden. In de vrachtwagen is een vriesla ingebouwd.

Verder danken wij de sponsors den Breems van Santen wederom voor hun bijdrage. En, er is een nieuwe sponsor die heeft toegezegd voor later dit jaar.

In de volgende update zullen wij wat foto’s plaatsen van de geprepareerde rally auto’s. En natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de Breslau Rally!

Geef een antwoord