Update maart 2018 & Carta Rally Marokko van start

Posted on Updated on

Update auto’s & team maart 2018

Achter de schermen is het sleutelwerk van Offroad Rally Team Hoeksche Waard stevig door gegaan. Beide auto’s hebben een groot onderhoud gehad en zijn nagenoeg klaar om het rallyseizoen van 2018 tegemoet te gaan. Verder op in de nieuwsbrief vertellen we over de grootste aanpassingen die zijn gedaan.

 

Nog 12 dagen te gaan tot team de Ruiter verschijnt aan de start van de Strandrace IJmuiden! Kom je ook kijken hoe het team het er vanaf brengt?

Bij de auto van team Statz is het hele onderstel aangepakt. De assen zijn verbreed en de hoek van de schokbrekers is aangepast, waardoor de auto meer stabiliteit krijgt. De auto heeft nu een ander type voor-as en is helemaal geserviced. Achterop de auto is er ruimte gemaakt voor een stevige gereedschapskist, zodat er onderweg kleine reparaties gedaan kunnen worden. De versnellingsbak is helemaal gereviseerd.

 

Ook team de Ruiter heeft niet stilgezeten en is zo goed als klaar voor de Strandrace 2018 in IJmuiden. De opgelopen polyester schade is gerepareerd en de hele auto is opnieuw geschilderd. Tijdens de grote servicebeurt werd een een scheurtje in het chassis ontdekt. Dit is uitgeslepen, gerepareerd en gelast. De stabilisatorstang is voorzien van rubbers en speciale bouten. Ook de schokbrekers zijn anders afgesteld door Proflex. Achterop de auto zijn signaallampen gebouwd, voor een betere zichtbaarheid en veiligheid en aan de binnenkant zijn twee nieuwe blowers geplaatst.

 

Ondanks dat de aanpassingen, reparaties en verbeteringen in een paar regels zijn samengevat, zijn dit echt mega klussen geweest waar wel meer dan 100 uur werk in zit.

Carta Rallye 2018

Afbeeldingsresultaat voor carta rallyVanaf maandag gaat de Carta Rally in Marokko van start. Het is voor ons een grote wens om deze rally te rijden. We volgen de rally daarom op de voet. Helemaal leuk is dat onze ‘rally vrienden’ Niels Hatzmann en Sasja Ligtenbarg van Dutch Rally Press mee rijden met een side-by-side

Meer weten over deze rally? Kijk op: https://www.rallye-carta.com/

Geef een reactie