Het team maakt zich op voor Rallye Jean de la Fontaine

Posted on

Volgend weekend is het zover: Rallye Jean de la Fontaine in Frankrijk. Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld, vereiste de deelname aan deze rally nog al wat aanpassingen, niet alleen voor de auto’s.

De coureurs en navigators moesten een medische keuring ondergaan en moesten examen doen voor hun race licentie. Inmiddels zijn zij geslaagd en zijn we officieel ingeschreven voor de rally.

De auto’s zijn voorzien van HANS (Head and Neck Support system). Dit is een veiligheidsysteem wat onder andere in de Formule 1 sport wordt gebruikt en bedoeld is om bij een crash de krachten die het hoofd en nek van de inzittenden te verwerken krijgen te beperken. Het HANS-systeem bestaat uit een beugel op de schouders die de bewegingen van de helm beperkt zonder de coureur en navigator tijdens een normale race in de weg te zitten.

Opzet Rallye Jean de la Fontaine

Op vrijdagavond 19 mei is de technische keuring van de Rally Jean de la Fontaine in Frankrijk. Naar verwachting zullen wij op donderdag al richting Frankrijk vertrekken om het bivak op te zetten. We reizen dit keer af naar Soissons, 120 km ten Noord-Oosten van Parijs. De rally’s vinden plaats in de buurt van dit stadje.

De twee race dagen 20 en 21 mei, bestaan beiden uit 6 korte etappes tussen de 7 en 16 km, waarbij na elke etappe weer wordt teruggekeerd naar het service punt voor een pauze moment en service verlening aan de rally auto’s. In totaal wordt er ruim 400 km afgelegd en zijn het rally dagen waarbij coureur en navigator van 8:00 tot 19:00 uur in de auto zitten.

Bekijk voor een impressie van de rally dit filmpje: https://youtu.be/oCGzfFHdb0s?t=5m32s

Geef een antwoord