Het aftellen naar Polen is begonnen!

Posted on Updated on

Nog ruim 3 weken te gaan en dan is het alweer zo ver…. we vertrekken weer naar Polen voor de Breslau Rally! Ook dit keer zal er weer live tracking zijn, dus we hopen dat velen ons op afstand gaan volgen!

De afgelopen maanden hebben wij zeker niet stil gezeten! Lees je mee?

 

Na zandhappen tijdens de rally van vorig jaar, heeft de RAV van Team de Ruiter een nieuwe turbo gekregen. De turbo is iets vergroot waardoor de brandstofpomp automatisch ook weer onder handen moest worden genomen. Dit was een klusje voor Terlouw Diesel Techniek. Na het proefrijden waren Henk en Jan zeer tevreden. Vervolgens zijn er aan de intercooler wat kleine aanpassingen gedaan.

Voor de zekerheid werden ook de differentiëlen en de versnellingsbak grondig gecontroleerd. Dit was maar goed ook, want het voordiff mistte een paar tanden.

Naast de rally auto, is het natuurlijk belangrijk om ook de overige materialen en vervoersmiddelen grondig te controleren. De aanhanger de bus zijn er in ieder geval klaar voor.

Team Statz heeft kleine modificaties aan de vrachtauto uitgevoerd, zodat alle spareparts nog efficienter kunnen worden ingeladen. De vrachtwagen is APK gekeurd en rijklaar gemaakt.  Ook de Landcruiser is natuurlijk grondig nagekeken, maar er zijn geen grote aanpassingen gedaan, alleen wat optische veranderingen. De intercom van de helmen wordt vervangen en zo is team Statz ook klaar voor de Breslau Rally!

 

Beide Teams hebben nieuwe GPS antennes van Garmin op de auto gebouwd, voor een snellere verwerking van het GPS signaal naar de terratrips en de navigatie apparatuur. De bedrading moet ook weer degelijk worden weggewerkt zodat er geen storingen kunnen ontstaan tijdens de Rally.

In de volgende update zullen wij wat meer vertellen over de Breslau Rally en de verschillende bivaks.

Geef een reactie