De eerste rally dag

Posted on Updated on

De rally is begonnen! De teams Statz (207) en Van Pelt (206) zijn t/m vrijdag LIVE te volgen via: https://live.geotraq.org/poland-2020/

Verslag dag 1 (15 september)

Om 8 uur vertrok team Statz naar het verzamelpunt of te wel park ferme waar er om 10.00 uur gestart mocht worden. In de eerste klassementsproef is team Statz als 18e geëindigd. In de 2e klassements proef heeft team Statz veel goed gemaakt.Team Statz staat na de 1e dag op de 13e plaats wat een zeer goede prestatie is in een zeer provisioneel deelnemersveld. Het was voor Pierre 14 maanden geleden dat hij met de rallyauto een wedstrijd gereden had. Pierre merkte op dat er verschrikkelijk hard gereden wordt, en er worden al gelijk veel risico’s genomen. Het parcours ging door de bossen veel gladde wortels en zwarte grond waar je ook van het gas af moet omdat je weinig grip heb. De Toyota Landcruiser heeft geen verkeerde klap gegeven en Pierre heeft nog niet het onderste uit de kan gehaald dus er zit nog meer in.Vanavond wordt de auto nauwkeurig geïnspecteerd door de monteurs zodat er niet aan het toeval wordt over gelaten.

Om 8 uur vertrok team Pelt naar het verzamelpunt of te wel park ferme waar er om 11.41 uur gestart mocht worden. Een half uur rijden na de start heeft de versnellingbak het begeven. De auto is naar het bivak terug gesleept en daar wordt alweer hard gewerkt om een nieuwe versnellingsbak te plaatsen om morgen weer te kunnen starten.

Berichtje vanuit de achterblijvers in het bivak…. Wat werd er op maandag, een dag voor de start, in het bivak en daar buiten beleefd?

Na de middag gaan de 3 dames op pad met de Toyota Hi Ace bus om te winkelen. Ze maken er een gezellig uitstapje van en genieten nog even van een bakje koffie op een terrasje. Goed geslaagd keren de dames weer terug op het bivak. Daar hebben de mannen bezoek gekregen van Mirjam Pol die inmiddels ook is aangekomen op het bivak van camp 1. Dus even een praatje altijd gezellig en mooie verhalen over Dakar avonturen enz.
Team Statz gaat s avonds lekker Hollandse prak eten met aardappelen uit de Hoeksche waard en een gehakt balletje uit de jus en Team van Pelt gaat uit eten want nu is daar gelegenheid voor en je weet nooit hoe het voor de rest van de week gaat lopen.

Om 19.00 uur kan het Roadbook opgehaald worden en om 21.00 uur is er een briefing met 1 persoon per deelnemend voertuig ivm de Corona regels zo min mogelijk mensen bij elkaar. Terwijl Miranda aan het Roadbook werkt geniet de rest nog van een gezellige avond met kampvuurtje.

Geef een reactie