Dag 3: verhuisdag

Posted on Updated on

17 september 2020 verhuisdag:

Dag 3 van de rally is aangebroken. Vandaag wordt het bivak naar Drawsko Pomorskie verhuisd. Dit bivak is ons vertrouwd en is gelegen aan een groot militair oefenterrein met honderden kilometers pistes waar op geracet kan worden.

Om 6:30 breekt de dag aan, vanwege de hoge classificering in het klassement moeten ze vandaag ook vroeg starten (rond 8:30). Voor de start gaan Pierre, Jan en Henk alvast beginnen met opruimen, want alles moet weer ingepakt worden voor de verhuizing van 90 kilometer.

Nadat de auto’s gestart zijn vertrekt ook de achterban naar het volgende bivak, de achterban van team Van Pelt vertrekt pas wanneer Rob en Robbert de proef hebben gedaan.

Al om 11:00 uur komt de achterban van Statz aan op het nieuwe kamp, ze kunnen een mooi plek uitkiezen en alles wordt weer opgebouwd. Rond 14:45 uur komen Pierre en Miranda ook aan op het nieuwe bivak.

De eerste proef van 53 kilometer waren mooie zandpaden afgewisseld met glibberige modderige paden met grote boomwortels. Probleemloos de proef uitgereden in 55 minuten.  Proef 2 was een snel parcours met gevaarlijke diepe sporen van wel 80 cm diep. Veel side by sides zijn op hun dak beland. Ook Brinky lag op zijn dak in de bocht, maar Pierre kon er gelukkig om heen manoeuvreren.

Van Pelt komt als 9e uit de proef en Pierre en Miranda als 14e. Gelukkig geen mankementen aan de auto’s, dus even rust en relaxen voor de nachtrit… ’s avonds volgt er nog een extra briefing met veiligheidinstructies voor de nachtrit. Hoe de nachtrit is verlopen, lezen jullie morgen.

Geef een reactie