Team Statz maakt zich klaar voor Rally Jean de la Fontaine 2018

Posted on

Met nog ruim drie weken te gaan tot aan de Rallye Jean de la Fontaine in Frankrijk, maakt team Statz zich klaar om te verschijnen aan de finish! De 43e editie van deze Franse offroad rally op 19 en 20 mei, vindt plaats rondom het Franse plaatsje Soissons en bestaat uit 11 verschillende etape’s verdeeld over de 2 dagen. Het totale aantal kilometers wat (offroad) afgelegd moet worden is 423.

Jean de la Fontaine staat bekend als een spectaculaire, leuke rally, waarin het correct navigeren en timen een hele grote rol speelt. Vanuit het ‘parc assistance’ worden de 11 etape’s gereden. Na elke etape komen de teams terug op dezelfde plek en is er meestal gelegenheid om te sleutelen aan de auto tot aan de volgende etape. Dit is ook erg leuk voor de supporters omdat zij hierdoor met hun neus bovenop de rally zitten en veel meekrijgen van de prestaties van de auto en de rijders.

Vorig jaar hebben beide teams mee gedaan aan de rally, maar waren ze na een dag door een ongelukkige samenloop van omstandigheden helaas gediskwalificeerd. Hoog tijd om voor de revenge te gaan dit jaar!

Zoals vermeld in eerdere berichtgeving is er hard gewerkt aan de auto van team Statz, dus dat belooft veel goeds.

Kijk op: http://rallyejeandelafontaine.fr/ voor meer informatie over de rally! Voor vragen of opmerkingen kun je hieronder een berichtje achterlaten of je kunt ons mailen.

 

Geef een reactie