Real way to Dakar 2 Informatie over de Rally

Posted on

Deze editie van de nieuwsbrief is de eerste van een reeks die gaat volgen met verslag van de reis naar Dakar die maandag 23 januari van start zal gaan. De intentie is om deze nieuwsbrief iedere 3 dagen te versturen. Omdat er voor deze reis ook nieuwe volgers voor de nieuwsbrief zijn beginnen we deze nieuwsbrief met een introductie en toelichting van de deelnemers.

 

Zo`n Rally kun je niet rijden zonder service en assistentie, Pierre heeft al jaren een servicetruck die hij zelf naar Marokko zal rijden. Daar neemt zijn broer Henk Statz de truck over en Jan van Prooijen wordt zijn vaste metgezel. Jan van Prooijen gaat alle Rally`s van Pierre mee en kent de Rallyauto van binnen en buiten. Hij zal als eerste monteur dagelijks de service van de rallyauto doen. Jan heeft ook in de commerciële dakarrally in serviceteams gewerkt en kent de klappen van de zweep. Henk rijdt iedere dag de truck van bivak naar bivak. Henk is gepensioneerd en nog steeds parttime beroepschauffeur die de klus achter het stuur gaat klaren.

Assistentie: Fred Lanser maakt al jaren onderdeel uit van het rallyteam van Jan de Ruiter en gaat zich nu inzetten voor team Statz. Fred heeft zijn oude landcruiser uit 1984 ingeschreven voor de adventure route. Deze route gaat hij samen met Frank van der Voorden rijden. Je volgt grotendeels de route van de wedstrijdauto`s moeilijke stukken worden uitgesloten en er is geen tijdregistratie of enige vorm van wedstrijdelement. Enkele etappes wordt de serviceroute gevolgd. We starten als laatste dus mocht het nodig zijn komen ze Pierre tegen op de route of in ieder geval ergens in de buurt. In het Bivak zal Fred waar nodig en mogelijk Jan van Prooijen helpen de rallywagen klaar te maken voor de volgende dag. Frank zal de briefing over navigatie en etappes van de organisatie volgen en de informatie delen. Verder zal hij de oude Landcruiser dagelijks onderhouden en controleren.

Gastrijders en backup: Bert, Els en Bart heten allemaal Lanser maar zijn geen familie van Fred. Kennen elkaar wel al jaren en Bert kent Pierre ook al , ze hebben samen in de Dakar in Zuid Amerika gesleuteld. Bert heeft al 21 jaar een Landcruiser HDJ80 uit 1993 thuis in een verwarmde schuur staan en vond het hoog tijd dat ie gebruikt gaat worden waar die voor gemaakt is. Bert heeft zijn auto ook ingeschreven voor de adventureroute. Hij rijdt de route in Marokko met zijn vrouw Els tot aan Dakhla. Daar gaat Els naar huis en komt zijn zoon Bart hem voor de 2e week bijstaan om via Mauritanie naar Dakar in Senegal te gaan. In principe waar je Fred ziet rijden is Bert en andersom mocht Pierre stranden onderweg kan hij 2 Landcruisers tegemoet zien.

Planning en route:

  • Vrijdag 13 januari sateliettelefoons en simkaarten ophalen.
  • Zaterdag 14 januari vertrekt Pierre met zijn Truck naar Sete om daar met de Ferry naar Nador te varen.
  • Maandag 16 januari vertrekken Bert en Els naar Sete
  • Dinsdag 17 januari vertrekken Fred en Frank naar Sete om op woensdag 18 januari samen met Bert en Els over te varen naar Nador
  • Vrijdag 20 januari vliegen Jacco, Henk en Jan naar Nador.

 

Route vanuit organisatie:

The Real Way to Dakar, by Intercontinental Rally 2023 Route

 

Day -03 (Jan 19): 08:00 to 09:00 Pre-Registration, Pre start in Paris 09.00

Day -02 (Jan 20): Drive, drive, drive…..

Day -01 (Jan 21): Ferry from Almeria to Nador, drive to Camp Mahirija

Day 00  (Jan 22): Registration / Administration day

Day 01  (Jan 23): Mahirija to Merzouga
Day 02  (Jan 24): Merzouga – Zagora
Day 03  (Jan 25): Zagora – Icht
Day 04  (Jan 26): Icht – Smaram
Day 05  (Jan 27): Smara – Dakhla (Finish of the Lite Catagory)
Day 06  (Jan 28): Dakhla – Chami
Day 07  (Jan 29): Chami – Akjoujt
Day 08  (Jan 30): Akjoujt – Chingetti
Day 09  (Jan 31): Chingetti – Chingetti
Day 10  (Feb 01): Chingetti – Akjoujt
Day 11  (Feb 02): Akjoujt – Nouakchott
Day 12  (Feb 03): Nouakchott – St.Louis
Day 13  (Feb 04): St.Louis – Lac Rose

 

This year you will finish directly at the stage from St. Louis to Lac Rose. If you have guests at the finish line, they have to travel to the beach themselves to meet you.

Guests participating at the final party needs to be registered and payed at ORG in the St. Louis camp.

Vervolgnieuwsbrieven gaan er komen echter weten we nooit wanneer en waar vandaan we berichten kunnen versturen.

Geef een reactie