Op weg naar de Balkan Rally 2017

Posted on

Bijna is het zover…

Vandaag delen we een stukje van de voorbereiding en de eerste fase van de reis.

Zondag 3 september 2017

Op 3 september organiseerden Pierre en Lely een barbecue in ’s Gravendeel, om als team nog een keer bij elkaar te komen. De onderdelen, reserve materialen en het gereedschap is door ieder team los van elkaar ingepakt. In ’s Gravendeel wordt er over en weer gesproken over wat de zin en de onzin is van bepaalde onderdelen, om vervolgens tot een selectie te komen van de spullen die mee gaan.

Probleem! Jan heeft de rally auto meegenomen naar ’s Gravendeel om nieuwe remblokken uit te proberen. Henk is gevolgd met de bus en laat Jan weten dat hij wat rookpluimen uit de uitlaat gezien heeft. Op dat moment niet interessant genoeg om verder op in te gaan. Na de barbecue op weg naar huis wordt het wat serieuzer en is er wel degelijk een probleem. Maar wat?

Nader onderzoek wijst uit dat er koelvloeistof in de moter terecht is gekomen. En dat is niet goed! de watergekoelde intercooler die de uitlaatlucht van de motor koelt, is lek. Er is en reeks onderdelen vervangen, waaronder de turbo. Maar tijd om echt te testen is er niet. In overleg wordt besloten om een reserve motor mee te nemen, met minder PK’s, maar bewezen betrouwbaarheid. Nu maar hopen dat hij niet gewisseld hoeft te worden in Bulgarije.

Maandag 11 september 2017

Jan en Henny vertrekken ’s morgens vanaf Zuid-Beijerland. Miranda vertrekt vanuit Wageningen naar ’s Gravendeel en wordt uitgezwaaid door vriendinnen. Onze stoere dame die haar steentje bijdraagt om de servicetruck met rallyauto erin en caravan erachter naar Bulgarije te sturen. Om 19:00 vertrekt de truck met Pierre, lange Jan en Miranda richting de Balkan. De eerste etappe is inmiddels afgelegd ze hebben om de beurt 2 uur gereden, waarbij er 1 op de achterbank kon liggen. Aan de grens van Hongarije overnachten ze op een camping waar Jan en Henny met de camper een uur eerder zijn neergestreken.

 

Dinsdag 12 september 2017

Om 21:00 Henk heeft de Ivecobus met aanhanger opgehaald, hij rijdt via Rotterdam om Fred op te halen. De achtervolging richting de Balkan wordt ingezet, woensdag om 13:00 duwen ze de Iveco de Hongaarse grens over om vervolgens een uur te pauzeren. Ze eten lekkere soep en brood ze van de vrouwen thuis hebben meegekregen. Xxx

 Woensdag 13 september 2017

De eindbestemming van Pierre, Miranda en lange Jan, en Jan en Henny is op een bewaakte parkeerplaats vlak voor Boekarest, Roemenië. Fred en Henk rijden op eigen tempo.

We zullen proberen om dagelijks een nieuwsbrief te versturen vanuit Bulgarije. Deze editie is geschreven in de Iveco door Fred en door Natascha geredigeerd en gepubliceerd. De volgende editie wordt vanuit het bivak in Bulgarije geschreven, als alles volgens plan verloopt!

De link naar de tracking is nog niet bekend, deze zullen we met jullie delen zodra we meer weten.

Geef een antwoord