Kans op top 3 plek NK Offroad tijdens Baja Borger

Posted on Updated on

Aanstaand weekend vindt de Baja Borger Rally plaats en wordt er gestreden voor het NK Offroad in het mooie landschap van Noord Drenthe. Team de Ruiter van Offroad Rallyteam Hoeksche Waard staat momenteel 5e in het algemeen klassement en hoopt dit weekend een plaats in de top 3 te bemachtigen.

“Dit is de laatste wedstrijd van het offroad-rally seizoen, dus het wordt een spannende wedstrijd.” vertelt Jan de Ruiter.

De afgelopen maanden is er regelmatig gesleuteld aan de RAV4 van het team om de rally-auto nog een stukje sneller en beter te maken. Zo is er onder andere koeling op de versnellingsbak gemaakt, extra verlichting gemonteerd voor avond en nacht etappes. Er zijn diverse meetpunten in het generale koelsysteem geïmplementeerd zodat er het uiterste uit de motor gehaald kan worden, zonder dat deze oververhit raakt.

De organisatie van de Baja Borger test ook een nieuw veiligheidssysteem wat een seintje geeft wanneer je te dicht achter je voorganger zit om hem in te halen.

Wij zijn tijdens de wedstrijd te volgen via het GPS system, via de site van Baja Borger: www.bajaborger.nl

Het vakantiepark Roompot het Hunzedal is het hele weekend de gastlocatie waar alle teams kunnen sleutelen en slapen. Vanaf vrijdag gaan de teams met hun auto’s op voor de technische keuring en zaterdag en zondag wordt er gereden c.q. geracet door het Drenthse landschap.

Voor team de Ruiter is dit de generale repetitie voor de CARTA Rally in Marokko, die voor komend voorjaar gepland staat.

Geef een reactie