Albanië rally 2022 – Dag van vertrek naar de Albania Rally

Posted on Updated on

Donderdag 2 juni rond 14.00 uur vertrekken Miranda en ik naar Ridderkerk om wat achtergebleven bagage van Robert van pelt op te halen. Robert moest woensdag onverwachts naar Dubrovnik vliegen want daar stonden zijn ouders Rob en Ellen met de camperbus met pech. Dus met een steekas als bagage en vlucht geboekt en weg. Hans Woltman monteur van Rob van pelt zou ook naar Ridderkerk komen om met ons mee te rijden naar Brussel Charleroi. We hadden de tijd geen stress want we zouden pas om 22.00 uur vliegen. Onderweg waren de vluchttijden al 3 x veranderd maar uiteindelijk zouden wij rond 23.00 uur vliegen. De auto bij de parking gezet ging ook niet zonder slag of stoot maar uiteindelijk waren we rond 20.45 uur op het vliegveld. Bij de balie van wizzair werelden we opgevangen met de mededeling dat we niet van Brussel Charleroi konden vliegen ze waren aan het proberen om vanaf een andere vluchthaven te vertrekken en wij zouden met een bus daar naar toe gebracht worden hoe laat hoe of wat dat zouden we later horen. Dus wij snel wat te eten gehaald en terug voor meer info. Die kwam hard aan de vlucht werd geannuleerd we moesten zelf een nieuwe vlucht regelen we zouden ons geld terug krijgen excuses blablablabla. Dus wij gelijk kijken wat er mogelijk was maar we waren natuurlijk niet de enige die naar Tirana wilde dus uiteindelijk zei Miranda ik heb een vlucht voor mijzelf kunnen boeken morgenochtend van Düsseldorf naar Tirana vertrek 9.55 uur dus ik gelijk ook kijken en kon nog 2 tickets boeken voor Hans en mijzelf. Dat lukte ook met moeite alleen was dit ticket gelijk al veel duurder geworden 10 minuten verschil kun je nagaan. Wij de parking gebeld of we weer opgehaald konden worden om terug naar de auto te gaan. En zo zaten we rond 23.30 uur weer in de auto nu onderweg naar Düsseldorf AirPort. Onderweg bedachten we dat het beter was om de terugreis van Tirana dan ook maar te veranderen naar Düsseldorf omdat daar de auto stond. Dus ik 3 tickets geboekt van Tirana naar Düsseldorf 12 juni. Dat was geregeld. Toen bedachten we dat het misschien mogelijk was om een hotel te boeken in de buurt van het vliegveld met evt een parking tot 12 juni ook dat leek te lukken. En zo gebeurde het dat we om 2.00 uur s nachts met zijn drieën op een hotel kamer proberen wat te slapen.

 

Vrijdag 3 juni om 7.30 uur werden er met de shuttlebus van het hotel naar het vliegveld gebracht we moesten uiterlijk 2 uur van te voren aanwezig zijn omdat we online niet konden inchecken. Dus om 7.45 uur stonden wij aan de incheckbalie van air Albanië en toen ging het mis. De vlucht van Miranda was op het laatste moment geannuleerd en die van Hans en mij ging wel door. Van alles geprobeerd om te regelen. Desnoods mijn ticket of die van Hans om boeken zodat Miranda wel kon vliegen zij is per slot van rekening de navigator van Pierre dus zou wel fijn zijn als zij op tijd in Tirana was. Maar dat lukte helaas niet dus op het alleen laatste moment heb ik mijn auto sleutel aan Miranda gegeven en zijn Hans en ik 5 min voor boarding door de douane gegaan. Het was een moeilijk en emotioneel besluit om Miranda alleen achter te laten maar het was of dit of alle 3 niet gaan en wij hadden al een instap kaart dus daar gingen we. Nu duimen dat het Miranda alsnog lukt om morgen of overmorgen alsnog naar Tirana te vliegen wordt vervolgd.

Hans en ik waren rond 14.00 uur eindelijk in het bivak. We waren gebroken maar dat komt ook door de stressvolle situatie waar we die avond en ochtend mee te maken hadden.we waren blij dat we er waren en de overige Teamleden gelukkig ook🤗Miranda had laten weten dat ze een ticket of liever gezegd 2 tickets had kunnen kopen van Düsseldorf naar Belgrado en van Belgrado naar Tirana vertrek Düsseldorf 20.35 uur en Belgrado 02.30 uur naar Tirana dus dat werd weer een zware dag voor Miranda met lange wachttijden en wie weet wat nog meer. Na een paar uur kwam het eerste bericht al over de eerste vertraging dat ging gelukkig over de 2e vlucht en daar zat gelukkig aardig wat tijd tussen.

Geef een antwoord