Albanie rally 2024 team Statz Laatste dag nagekomen bericht

Posted on

Vandaag waren het nog twee korte proeven. De grootste proef was eigenlijk Tirana uit komen en bij de start aankomen. Geen regen en veel zon betekent stof. Van Pelt startte achter ons en ons doel was om hem lang voor te blijven en erna hem zo lang mogelijk in zicht te houden. Dat is denk ik vrij goed gelukt. Het uur achterstand mocht hij niet inlopen. Gelukkig was hij op hetzelfde punt fout gereden, lezen is soms toch lastig ;-).
Twee mooie stages gereden en deze rally goed afgesloten. Helaas is Jan vannacht ziek geworden maar is alweer aan de beterende hand.
Vannacht vliegen Lely, Chis en ik weer terug en Pierre en Jan rijden de spullen terug. Offroad team Tirana heeft 6 banden en een feesttent gedoneerd gekregen en zijn er blij mee.
Slowaken hadden een zwembad laten vullen en hebben als afsluiting een motor erin gezet om hem leeg te maken.

Bedankt voor het lezen en de reacties tot de volgende rally.

Albanie rally 2024 team Statz Laatste dag

Posted on Updated on

Gisteren een slechte prestart voor het hotel. Moesten laat beginnen. Verkeer liep helemaal vast. Uiteindelijk weg gekomen, onderweg zat er een groep albaniers te duwen en erlangs gelaten. 3 minuten later lag er een in de greppel.
Bij de echte start om 11:00 van de eerste SS lekker weg met niet veel rijders voor en achter ons en lekkere proef gereden. Onderweg stont er een  vrouw met motorfiets op een steil stenig pad die even op was. Uitgestapt en gevraagd of het gaat. Vroeg ze me of ik de motor naar boven kon  brengen. Opgestapt en ff motor gereden terwijl zij met Pierre mee reed. Daarna maar weer gewisseld want mijn motorkleding eas toch wat beperkt;-)
Rest van de dag lekker gereden en voor donker binnen.
Vandaag allen nog een korte Epiloog

.

 

Albanie rally 2024 team Statz Dag 4

Posted on

Dag 4 verslag van Frank

Zo, we zijn weer een half uurtje binnen.
Gisteren was een hele mooie rijdag. Er zat een stuk van 200 meter in wat heel zwaar was. Colmressor weigerde dienst op moment supreme, en locker kon dus niet bediend worden. Probleem onderzocht maar niet kunnen vinden. Toch maar zonder op zachtere banden proberen en ik schakel nog een keer de schakelaarr: prrrrr. 👍 verder was het een schitterende rijdag.

Vandaag in het begin een hele snelle race. Daarna een lange verbinding en weer een lange ss. Er klopte een stuk niet in het roadbook waardoor we toch maar even terug reden voor de zekerheid. Wat toch wat tijd kostte.
Een stuk verder klopte alles gelukkig weer. De tweede SS was heel veel hobbelen vanwege de vele stenen dus de snelheid kwam er niet in. Tegen schemer waren we bij de laatste SS die we dus in het donker gereden hebben. Ook weer slechte paden, en extra voorzichtig gereden.
Morgen laatste echte rijdag met 325km.

De stand na 4 rijdagen.

default